2010/10/22

29eme Salon du Livre d'Istanbul / 29. İstanbul Kitap Fuarı


29eme Salon du Livre d'Istanbul / du 30 Octobre au 7 Novembre

29. İstanbul Kitap Fuarı / 30 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arası


La France sera très fortement et diversement représentée au sein du 29eme Salon du Livre d'Istanbul. En effet, le Bureau International de l'Edition Française (BIEF) proposera un stand ou seront presentees les nouveautes de l'edition française; il organisera egalement une rencontre professionelle entre plusieursediteurs turc et français.

Le polar aura sa place avec notamment Jean Christophe Grangé, Alexandra Schwartzbrod et Ahmet Ümit, tandis que la littérature jeunesse sera représentée par Fanny Joly (Festival Tanpınar)

Fransa, 29. İstanbul Kitap Fuarına çok sayıda eser ve etkinlik ile katılıyor. Fransa Uluslararası Yayıncılık Bürosu (BIEF) fuarda yeni Fransız yayınlarının tanıtılacağı bir stand kuracak; ayrıca Türk ve Fransız yayıncıları biraraya getirecek mesleki bir toplantı da düzenleyecek.

Bu etkinlikler kapsamında polisiye roman, iki Fransız yazar Jean Christophe Grangé, Alexandra Schwartzbrod ve Ahmet Ümit' in eserleri çerçevesinde ele alınacak. Çocuk edebiyatı ise yazar Fanny Joly ile temsil edilecek. (Tanpınar Festivali)


Kaynak: İstanbul Fransız Kültür Merkezi - 2010 Eylül, Ekim Ajandası

İstanbul Kitap Fuarı dünyaca tanınmış 51 yazar, şair, çevirmen ve çizeri ağırlayacak. Fuarın yazarları arasında Mineke Schipper, David Boratav, Mark Crick, Fanny Joly, John Freely, Maureen Freely, Jo Hodgkinson, Queenie Chan, Yusuf Ziedan, Ioan Grosian, Yusuf Nevzat, Timour Mouhiddine, Mel Gill, Jeffrey Kahrs, Mel Kenne, Derick Mattern, Jan Kjær, Merlin P. Mann yer alırken. İspanya’dan Juan José Armas Marcelo, Luis del Val Velilla, Fernando Sánchez Dragó, Luisgé Martin, Soledad Puértolas Villanueva, Julio Llamazares, Ángeles Caso, Rafael Chirbes ve klasik gitar sanatçısı Fernando Espi Onur Konuğu etkinlikleri kapsamında programda yer alacak.
Yurt dışından gelecek konukları arasında Yolanda Cataño (Galiçya), Robyn Marsack, Amaia Gabantxo (Bask Ülkesi), Ned Thomas (Galler) ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ın çevirmenleri Hanneke Van der Heijden, Abdulkadir Abdelli ve Ingrid Iren bulunuyor.

Daha detaylı bilgi için
http://www.istanbulkitapfuari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Aucun commentaire: